Les 10 raons per venir al festival aquest any By: katanasycolegialasLa veritat és que només portem dues edicions assistint al festival Nits de Cinema Oriental (i això que aquest any ja en fa 10 de la seva existència); el vam descobrir al iniciar el nostre bloc Katanas y colegialas, buscant llocs on veure cinema asiàtic extrem i crec que va ser un dels descobriments més interessants des de llavors, ja s’ha convertit en una cita anual obligada per nosaltres (tant o més que el famós Festival de Sitges) i aquest any volem celebrar el seu 10è aniversari tal i com es mereixen. Per començar, ens agradaria que tothom conegués el festival i veiés que és molt millor que molts d’altres, així que hem volgut descriure les nostres 10 raons per assistir i gaudir del Festival Nits de Cinema Oriental.

   1. Per a tots els amants del cinema asiàtic, aquí trobareu el què actualment és l’únic festival del país dedicat exclusivament al cinema oriental, i amb el temps que corren i amb el risc que això comporta, creiem que és digne d’elogi.
  2. Perquè trobareu cinema asiàtic de tot tipus, a nosaltres ens encanta el cinema més radical i sabem que mai hi faltarà (sobretot en el que anomenen La nit golfa), però he pogut veure tot tipus de pel·lícules, des de romàntiques, infantils, clàssics, cinema d’autor... una programació per tots el públics.
  3. Si tenim en compte totes les activitats paral·leles i actes, també podem dir que és el festival de cinema més llarg del país, ja que la propera setmana i durant tot el mes de Juny tenim sessions a Vic i els passis de les tres guanyadores de l’any passat a Casa Asia Barcelona, així que en total, arriba a ocupar un mes i mig de l’estiu de cada any.
  4. No és un festival només de cinema, és tot un festival cultural on podreu tastar àpats de molts països asiàtics a uns preus populars i just abans o mentre veieu les pel·lícules, també hi ha algunes demostracions i espectacles d’arts marcials, balls, etc. I fins i tot activitats per a tota la família.
  5. Per la bona gent de Vic, des del primer dia vam ser acollits com si fóssim un més de la família i sabem amb seguretat que és igual per tothom, vingui d’on vingui. A més, estigueu segurs que allà trobareu gent amb les mateixes aficions que vosaltres i disposades a compartir-les i a tenir bones discussions cinèfiles a l’hora que sigui.
  6. Les sessions a l’aire lliure, ja que el festival es fa en ple estiu, s’ha de notar i el plat fort en els caps de setmana són sessions multitudinàries en un parc important de Vic, on s’instal·la una gran pantalla i un munt de taules per sopar, així podem passar una nit a la fresca (i mai millor dit, encara que sigui juliol, els que veniu de fora porteu-vos abric perquè Vic és un lloc bastant fred).
  7. Només aquí podreu veure algunes pel·lícules exclusives que no veureu en cap altre festival i fins i tot costarà de trobar-les subtitulades per la xarxa, aquest és un festival que arriba a ser molt alternatiu i busca sempre la exclusivitat, així s’han estrenat coses com Rape zombie (de la què aquest any veurem la segona part), Treasure Inn o Horny house of horror.
  8. Ens ha fet veure que Bollywood no era només cinema romàntic o musical, aquí hem vist joies com Enthiran o Dabangg que fins i tot han deixat el cinema d’acció de Hollywood a l’altura de la sola de les sabates, i a partir de llavors ja ens hem acabat aficionant al gènere.
  9. Per haver-nos descobert alguns talents del cinema oriental que s’han arribat a convertir en autèntics ídols per nosaltres, com la gran actriu japonesa Asami (tot una habitual del festival, sempre hi ha com a mínim una pel·lícula seva) o fins i tot Jeeja Yanin de la que no sabíem res fins veure-la al festival; segur que aquest any també descobrim alguna estrella.
  10.  Tot l’equip que prepara el festival són una gent increïble, amb una gran afició pel gènere i moltes ganes de propagar-la, sense buscar el benefici econòmic ni aprofitar-se de ningú; des dels directors, l’equip de comunicació i tots els voluntaris fan que el festival hagi arribat fins aquí i cada any sigui millor que l’anterior.