Exposició 'EL VIATGE DELS YOKAI'

Il·lustracions de Jaume Salés
Del 16 de juliol al 31 d’octubre, al Claustre de la Casa de Convalescència-Creacció


Els yokai (esperits, dimonis, monstres) són unes criatures de la mitologia japonesa. El folklore japonès en descriu molts de diferents. N’hi ha de més trapelles, malvats, terrorífics... Els yokai que coneixerem a l’exposició d’il·lustracions de Jaume Salés són l’Hiroki i en Kasumii. L’Hiroki és un yokai d’aspecte humà, amb la pell verda, vestit amb roba de monjo budista i un sonall al coll. En Kasumii és un yokai petit, d’aspecte animal i amb la capacitat de volar.
Tafaners i observadors, els yokai passegen pel país buscant alguns dels seus fets culturals més rellevants: des dels carrerons més obscurs de Tòquio, on es reuneixen els membres de la Yakuza, fins a restaurants de ramen, i pel camí ens asseurem a les teulades d’un vila japonesa per veure en Godzilla en acció. El viatge dels yokai ens proposa un recorregut que destaca algunes de les característiques que descriuen aquesta apassionant cultura. Esperem que gaudiu d’aquest viatge a través de la cultura i l’imaginari nipó. Yoroshiku onegai shimasu!

... i els cromos de les Nits!

Molts de nosaltres, de petits, hem col·leccionat cromos. Aquest any, a les Nits, proposem recuperar aquesta divertida afició, i hem creat dues col·leccions de cromos. Els temes que hem escollit són “l’horòscop xinès” i “el Japó”, amb dotze cromos diferents cadascuna. Tingui’l, em falta!

Jaume Salés (@jamesisinflames)
És el creador del Premi Gat de la sort, que des de l'any passat serveix de trofeu per la pel·lícula guanyadora de les Nits. A l'exposició veurem una tria de yokais japonesos però trobareu molts més dibuixos al seu compte d'instagram.

Los yokai (espíritus, demonios,  monstruos) son unas criaturas de la mitología japonesa. El folclore japonés describe muchos diferentes. Hay algunos traviesos, otros malvados, otros terroríficos... Los yokai que conoceremos en la exposición de ilustraciones de Jaume Salés son Hiroki y Kasumii. Hiroki es un yokai de aspecto humano con la piel verde, vestida con ropa de monje budista y un cascabel en el cuello. Kasummi es una yokai pequeño, de aspecto animal y con la capacidad de volar.

Curiosos y observadores, los yokai pasean por el país buscando algunos de sus rasgos culturales más relevantes: desde los callejones más oscuros de Tokio donde se reúnen los miembros de la yakuza, hasta los restaurantes de ramen. El viaje de los yokai nos propone un recorrido que destaca algunas de las muchas características que definen esta apasionante cultura. Esperamos que disfrutéis de este viaje a través del imaginario japonés. Yoroshiku onegai shimasu! 


...y los cromos de las Nits!


Muchos de nosotros, de pequeños, hemos coleccionado cromos. Este año, las Nits proponen recuperar esta divertida afición y hemos creado dos colecciones de cromos. Los temas que hemos escogido son el horóscopo chino y Japón, con doce cromos cada colección. ¡Lo tengo, no lo tengo!Jaume Salés (@jamesisinflames)

Es el creador del Premi Gat de la sort, que des de el año pasado sirve de trofeo para la película ganadora del Festival Nits. En la exposición veremos una selección de yokais japoneses pero encontraréis muchos dibujos más en su cuenta de Instagram.