Els hàbits dels nitomans by: Katanas y colegialas

Després d’alguns anys assistint al festival Nits de Cinema Oriental, ens hem adonat que hi ha una sèrie d’hàbits que tothom acaba adoptant quan arriba aquesta setmana, i tant se val si són aficionats al cinema, fans del cinema asiàtic o simplement vilatans que han decidit passar a veure que es fa. Tots, fins i tot nosaltres, caiem en les mateixes coses i és que segurament el festival no ve definit per les seves pel·lícules ni per les seves activitats, sinó que el que fa millor o pitjor un festival és precisament l’actitud de la gent.


I aquí us comentem algunes coses que hem vist que es repeteixen cada any i de les que ningú se’n cansa, són els hàbits d’un bon Nitoman.

  •           Comentar cada pel·lícula en sortir del cinema; i tant se val si has vingut sol al festival, perquè al sortir de la sala sempre pots trobar una tertúlia a la que afegir-te, ja siguin uns nens imitant als seus ídols pel matí, unes senyores de la tercera edat intentant entendre de què anava la pel·lícula o uns aficionats comentant els més petits detalls.
  •          Comprar merxandatge; des de què va aparèixer la mítica samarreta de CATIII del festival, que tothom volia, ningú no s’ha deixat perdre la parada de merxandatge, i no només per les samarretes que es van renovant, sinó també per alguns petits detalls únics que només som capaços de trobar en aquest festival.
  •           Mullar-se; i és que passi el que passi i per molt que ens trobem a mitjans de juliol, sempre hi ha alguna nit que acaba plovent; però això no és res que espanti als nitomans, és més, tots encantats de poder veure un espectacle, una pel·lícula o fer un sopar sota la pluja.
  •          Conèixer nous seguidors de cinema asiàtic i altres persones interessants; i és que aquí tothom és molt obert i en seguida pots conèixer gent com tu o fins i tot persones que es dediquen a unes activitats increibles i que després acabes trobant per molts dels llocs que visites o per les webs que  sols llegir.
  •          Gaudir de Vic; la gent local ja s’ho coneix molt bé, però els que venim de fora sempre tenim algunes estones per poder passejar pel poble i descobrir coses noves cada any; Vic és un poble amb una gran identitat cultural i històrica i sempre ens agrada perdre’ns pels seus carrers.
  •      Passar nits sense dormir; sobretot les de divendres i dissabte, que és quan els maratons de terror i la sessió golfa ens mantenen al cinema fins a la matinada, per després intentar veure la sessió infnatil del dia següent.

Així que ja sabeu, si veniu aquest any al Festival Nits de Cinema Oriental, us podeu fixar en el què fan els nitomans o convertir-vos en un de nosaltres.